mandag, juli 20, 2009

Kort ferieophold....

var vi på weekenden over... i Ribe. Var lige forbi her.... og drengene blev behørigt udstyret, og det var en stor fornøjelse for dem....
(klik på billederne -så bliver de større)
Skulle vi vælge mellem dette sted og Ribe VIkingeCenter, så blev det altså vikingecentret, som løb af med "sejren" - der var mere at se på, mere historisk - levendegørelsen var mere gennemført.
Ved indgangen stod disse tre Norner - symboler på Fortiden, Nutiden og Fremtiden, sammenholdt af tovet med knuderne.. (klik på billederne -så bliver de større)

Der var "høvlebænke" hvor der kunne - meget koncentreret - snittes pinde.... det brugte de noget tid på drengene...(klik på billederne -så bliver de større)
Kattekillinger var der en god del af - og de fandt sig en hel del bæren rundt..men skønne var de. (klik på billederne -så bliver de større)
Det mest uhyggelige syntes drengene var denne døde hest bag smedens hus...
(klik på billederne -så bliver de større)Der var også plantefarvning - og her var der nogle dunter....

Lørdagen gik med rundtur i gaderne - hvor der blev kigget på de skæve huse - hvor arkitekterne nok ikke helt havde fundet ud af vigtigheden i det visuelle omkring rette vinkler m.m.
bare se ved dette hus - der var nok omkr. 30 cms forskel ved vinduet...
(klik på billederne -så bliver de større)(klik på billederne -så bliver de større)
Ja, så var der forresten også lige koen her, som havde en 2 dage gammel kalv, en rigtig ammeko...

Hjemme igen, ja, så leger de som perlevenner.... Tomandsteltet er stillet op, parasollerne slået op og presenningen lagt over, så de hygger sig.. Aftensmaden blev indtaget på stedet - varmet over bålet i en brugt stegepande, som jeg fandt på genbrug idag. Natten skal de tilbringe der... men lad os nu lige se hvorlænge de sover der... De er ihvertfald noget opsatte på det...
- og er der så garn i Ribe.... jeps, det er der - endda meget... butikken her har da en ganske - meget - stort udvalg i alle mulige kvaliteter - og der var også en stofafd - som jeg ikke turde bevæge mig til...(lå på 1.sal) man behøver jo ikke at opsøge alle fristelser, vel...
Jeg købte dog ikke garn - men et strikkehæfte, hvor der var nogle skønne modeller i....

1 kommentar:

Bente T sagde ...

Det var dog en skøn reportage, næsten som at være der selv.