fredag, april 04, 2014

En Arving

-har jeg strikket....
- her prøvet på,
- her efter vask og centrifugering....ligge tørrer på det varme gulv.

Faktaboks:
Model: Arvingen af Pia Hernø
Garn og forbrug: 465g merinould købt hos Lisette B for længe siden samt 270g pladegarn hjembragt fra Island. Strikket med to tråde merinould og en tråd pladegarn.
Pind str: 7 mm Knit Pro og 6mm strømpepinde og rundpind.
Bemærkninger: opskriften synes jeg virker lidt uoverskuelig før man begynder at strikke. Jeg synes der mangler beskrivelse af, at man strikker oppefra og ned, og at halskanten strikkes på tilsidst. Selvfølgelig kan man læse hele opskr igennem og så få Info ad den vej. Det er måske bare mig, der er underlig, men det var min tanke, da jeg skulle starte.
Ændringer: da ribben skal strikkes med samme pindestr som resten af arb., og min erfaring gør, at jeg finder at ribben kan blive  lidt træls at se på. Derfor valgte jeg, at strikke perlestrik som afslutning på bul og ærmerne. Ærmernes perlestrik blev strikket på pind 6. Halskanten blev også strikket på p 6, efter 6 omgange strikkede jeg en omgang vrang. Dette for at give en fin kant til at folde kraven. Efter vrangomgangen strikkede jeg 6 pinde glat og lukkede løst af. Dette for at give en fin krave.
Hot Or Not:
Tjae, jeg synes at ærmerne er noget snævre/stramme og det vil irritere mig på sigt. 
Så det er sådan lidt Bob Bob....
Men varm og lækker er den.
Hvis jeg strikker en mere, så vil jeg strikke på pind 8. Jeg lavede min strikkeprøve på p 8mm, og efter vask af prøven var den let og luftig - med pind 7mm føles det lidt mere kompakt, men så kan det løse sig med ærmernes stramhed, tænker jeg...

5 kommentarer:

Fríða sagde ...

nöj, den ser godt nok lækker ud, nu bliver jeg endnu mere spændt på at starte min op, lige om snart.
kh.fra Island
Frida

Uldbegavet sagde ...

Den er da superfin og enkel. Jeg er enig i, at der godt kunne stå, at den skal strikkes oppefra og ned, så man har et bedre overblik fra start af. Nu ved jeg det imidlertid takket være dig, så det bliver lidt nemmere for mig at starte på den, når jeg når så langt.
Tak også for tips om kanter m.v.

Mona Elisabeth Pedersen sagde ...

Den ser ellers lækker ud - men hvis ikke man bryder sig om stramme ærmer, er det måske lidt bob-bob :o) håber du bliver glad for den.

Jane sagde ...

Ohh la la den ser lækker ud. Ærgerligt med de stramme ærmer.....du må strikke en mere med p 8 :-)

Fru Knudsen sagde ...

Den ser da lækker ud, men det sker jo, at man ikke bliver helt tilfreds med sit projekt