fredag, maj 29, 2009

Sjalet blev færdigt...

og gavekurven til oplevelser også...pakket fint ind...og selvfølgelig pakket ind før jeg fik taget billeder...Kurven indeholder picnictæppe, kaffekrus, vinglas, muscatvin, biscottis, chokolade, the og friskmalet kaffe samt servietter....
Shetland Triangle er som tidligere blevet rigtig flot... denne gang strikket i Mini Alpakka fra Sandes og forbruget har været 220 gram...Den virker faktisk lidt tung i det.
Det færdige mål er 95 x 186cm ca... jeg hæftede faktisk kun fire ender.... og de to kunne jeg have undgået, hvis jeg havde splejset dem, som de øvrige undervejs... Det er en metode jeg vil fortsætte med at bruge... Det fungerer fint og er meget let at gøre. Desuden ses nøgleskiftet ikke ved splejsning.
I formiddag skal sjalet presses - ellers holder det ikke helt faconen - i spidserne især. Om faconen holder efter en ny vask, tja, det ved jeg faktisk ikke. Jeg synes ikke at jeg kan trække spidserne så langt ud, som på bogens billede. Jeg har prøvet at lave en elastisk aflukningskant - om den er korrekt ved jeg ikke, men den fungerer - jeg strikker to m og lader 2m sidde på pinden som vil jeg strikke ny m i den, trækker den første m over den 2, og strikker derefter den m som jeg har ladt sidde på pinden og trækker m over. Jeg strikker faktisk 2 maske to gange... Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal forklare det, men jeg synes selv at kanten bliver lidt mere elastisk, samt lidt stærkere, ofte synes jeg at aflukningskanten kan virke skrøbelig ved træk.
Jeg mangler kun at sy et mærke i, at det er jeg som har strikket det...Så er gaven helt klar...


Farverne er ikke helt fine i kanten her - men den er en fin lysegrøn, en rigtig forårsfarve.

3 kommentarer:

Jane sagde ...

Fantastisk flot sjal!
Og gavekurven er virkelig flot. Sikke heldig modtageren er.

Bettina sagde ...

Jeg laver en kant, der minder om; Jeg strikker to masker, lader dem sidder på højre pind og strikker dem så sammen; strikker en masker mere og strikker den gamle m og den nye m sammen osv...det giver nemlig en god, fast kant, der samtidigt bedre kan holde til at blive trukket i, fordi hver maske nærmest har noget indbygget "elastik", fordi der er en underliggende maske, der giver ekstra garn at trække i. Jeg har også lige brugt kanten til en ærmekant, der skulle være en rullekant, da den bliver tilpas løs uden at være FOR løs, som match til opslagningskanten.
Er vild med farven på dit Shetland Triangle, helt perfekt sommerfarve!

kludemutter sagde ...

Super flot sjal, skøn farve ,)
farven er også et hit.
Yt.