onsdag, oktober 01, 2014

Den blå skønhed....

Jeg blev færdig med denne blå skønhed onsdag i sidste uge - den blev vasket, tørret og fik isyet lynlåsen - og jeg er så tilfreds....
Model: Frakke med blade og snoninger af Louise Harden
Str.: Large - obs at det er en tætsiddende model m smalle ærmer.
Garn: Lett Lopi, farve 1403, 575g - ca ½ ngl mere end i opskr,, men det skyldes tildels min strikkefasthed, som er næsten....- og garnet er fra lagret, måtte dog købe 2 ngl, da jeg havde kun havde 10ngl.
Blackhill Silk Mohair - knap 250g, strikket med to tråde, istedet for een tråd.
Pinde: 8,00mm
Ekstra:  2-vejs lynlås, 70cm - købt hos Fjølner, Viborg.
Tidshorisont: startede den 18 august - undervejs en uges pause - men færdig den 24 sept...
Bemærkninger: En lang, spændende og velbeskrevet opskrift, hvor der hele tiden sker noget undervejs, som gjorde at jeg var nødt til liiiiigggeeee at strikke en pind eller to mere.... ja, den er faktisk ikke svær men kræver dog, at man er fortrolig med snoninger og ikke mindst diagrammer... Jeg brugte mit nodestativ til at holde styr på diagrammernes rækkefølge. Der strikkes med flere diagrammer igang, i frakkens skød, men det er spændende. 
Du bliver holdt i hånden undervejs i hele processen via diagrammerne og teksten. Gør som der står, så er Frakken hurtig strikket  ;-)
Ændringer: jeg valgte at strikke med to tråde Kid Mohair, for at stabilisere frakken. og samdtidig for at få strikkefastheden justeret, så målene blev ganske få cm større, så passer den nemlig helt en perfekt.-  og det var en satsning, som lykkedes.
Frakkens krave fik på de sidste fem cm en ekstra maske i retsidens vrangmasker, således at der kom mere vidde i kraven.
Ærmerne er pænt lange, lidt for lange til en kort-armet som mig, så der er kortet 2cm af, men jeg kunne godt have kortet yderligere 3 cm. Dette skal gøres, når ærmets første del strikkes, men jeg trævlede ikke op...
- og så er der jo lynlåsen - for knapper syntes jeg ville være synd - og så bryd's jeg mig ikke om knapper i strik... og effekten med at forkanten er hæklet er super, for giver bedre stabilitet - dels til hvis man laver knaphuller - men også til at sy lynlåsen i...
Hot Or Not: så absolut hot - hele vejen - både i strikkeprocessen men også i brug... den er lige til at bo i...

5 kommentarer:

Merete sagde ...

Hold nu op hvor er den flot Annette. Super farve til dig.
Må vi ikke se den forfra også. Da jeg kun har set den med knapper før. Så jeg kunne godt tænke at se den lukket med en lynlås.
Det er en Louise Harden model ikke?

Annette sagde ...

Jeps, en Louise Hardén.
Jeg synes selv lynlåslukningen er super, og det ser pænt ud...

Fríða sagde ...

wow Annette! hvor er den suuuuper skön, til lykke!
kh.fra Island
Frida

Kludemutter sagde ...

Den er bare flot ;)

vibstrik sagde ...

super smuk udgave, og den er så flot til dig:-)
Min bliver også brugt flittigt. Skønt design.