torsdag, december 03, 2009

December i fuld gang...

Kalenderlyset tændes først idag, da jeg er bagud med dekorationen... men der er fuld gang i pakkekalenderen. Ældstebarnet, som jo er flyttet hjemmefra, får iår sin sidste kalendergave - en kurv fyldt med mange forskellige, sjove, nyttige og unyttige småting - den var sjov at lave til hende....

Jeg har været i sommerhuset for at gøre hovedrent...ikke lige det jeg synes der er sjovest at foretage mig, men fremfor at betale en svimlende høj sum i nærheden af de 6-tusinde, så kunne jeg godt selv... Det har så gået ud over strikketiden - men jeg har formået at få en lille let vest fra hånden. Det er en gave.
Faktaboks:
Model: Vest med Bladmønster - fra Brugsens opskr.
Str.: M/L
Garn: 225g mørk grønt uldgarn fra et spinderi i Sverige (fået som gave)
Pinde: 5,5mm
Bemærkninger: Der er ikke oplyst løbelængde på opskr., men jeg så et ngl i Brugsen forleden og der angives løbelgd til 100m/50g.
Vesten er strikket i dobb. garn. For at jeg kunne få en str., som lå mellem xs/s og m/l - som havde en forskel i brystvidden på 16 cm, regnede jeg lidt, og fandt at hvis jeg strikkede på p. 5,5mm frem for p.6mm så ville jeg få en str. midt i mellem. Så den færdige brystvidde er nu på 88cm.
Ændringer: hm der kom lige et par cm mere på i længden ved et "uheld", men det færdige resultat er ikke blevet dårligere. Ydermere har jeg sat lynlås i, istedet for nogle utrolig grimme hæklede knapper - ja, jeg har altså noget med knapper, kan vælge tøj fra pga grimme knapper....og det går så ud over modtageren denne gang. Men de skulle være store, klodsede og ikke særlig kønne.... Derfor lynlås! (og så skulle de hækles....og det kan jeg altså ikke finde ud af!!)
Hot or Not: Jeg finder den hot, men håber tilsvarende at modtageren også synes det. Modtageren er glad for grønt. Nu skal den pakkes pænt ind og afleveres søndag 8 dage...
Kraven set forfra.
Weekenden er i arbejds-regi, men herefter er der fri frem til og med den 17.12.... hvor dagene bruges "fornuftigt" - der skal bages, klargøres og indkøbes gaver til julen, kalkunen hentes hos slagteren m.m. - jo dagene skal nok løbe afsted. En tur til Kbh's omegn bliver det også til, og jeg har fået aftaler med et par søde strikkere, at vi skal indtage byen den 15....

3 kommentarer:

Jane sagde ...

Den er utrolig flot og fint ser det jo ud med lynlås. Hæklede knapper er altså heller ikke særlig kønt efter min mening :-)

Fríða sagde ...

wow, den er superlækker! kan man finde en sådan opskrift på nettet?
kh.fra Island
Frida

Hygge-Strik sagde ...

Hvor er den vest sød, du kan altså det der med lynlåse. Vidste slet ikke at Brugsen havde så flotte opskrifter.