Håndledsvarmere og et pandebånd med vendbare snoninger....
Snoningerne er så lette at lave og ved en lille detalje, ja, så er arbejdet ens på begge sider... Det er hvad der kommer ud af at deltage i en strikkecafé.....
- og hvordan gjorde jeg så:
Opskriften er min egen, men du låner bare...
Garn: Vital Superwash, købt i Perlestrik, Hjørring.
Pinde: strømpepinde nr 4
Håndledsvarmere:
Slå 48m op på strømpepinde nr 4 og strik snoninger som følger:
1.-7.pind: 2ret, 2 vr.
8.pind: *2 ret, 2 vr, sæt de næste 4m på snoningspind foran arbejdet, strik 2 ret, 2 vr. Strik derefter de næste masker fra hjælpepinden 2 r, 2 vr.* gentag fra * til * omgangen rundt.
De 8 pinde gentages til arb har passende længde - her er er strikket 56 pinde.
Forbrug pr håndledsvarmer: ca 26g
Pandebånd. Strikkes på to pinde.
Slå 28 m op på pind 4.
1pind: Strik 1 r løs af, 2 ret, 2 vr - gentag pinden ud og slut med 3 ret.
2pind: 3 vr løs af med tråden foran arb, strik derefter som m viser, slut med 2 vr løs af foran, 1 vr.
Dette giver en fin kant på arbejdet.
Gentag disse 1-7 pinde.
8pind: 1 ret løs af, *2 ret, 2 vr, sæt de næste 4m på snoningspind foran arbejdet, strik 2 ret, 2 vr. Strik derefter de næste masker fra hjælpepinden 2 r, 2 vr.* gentag dette ialt to gange, slut med tre ret.
Disse otte pinde danner mønstret.
Strik til arb måler ca 54cm.
Aflukning: enten kan du lukke af og sy pandebåndet sammen med maskesting og få en fin sammensyning.eller du kan gøre som jeg; at samle masker op med hjælpepinden i opslagningskanten. Dette for at strikke m fra hjælpepinden sammen med m fra pinden, således at jeg lukkede af ved at strikke to m sammen fra hver sin pind.Dette giver en fin kant på vrangsiden. Men vælg hvad du synes passer dig bedst.
Forbrug til pandebånd: ca 48g
Hot Or Not: et flot sæt, som gives til en fødselar, der har sættet som et ønske...
Nå jeg må hellere blive færdig... Få pakket fint ind i cellofan. Gaven skal afleveres lige om lidt...
2 kommentarer:
Et lækkert sæt af slagsen. Heldig fødselar.
Så flot et sæt til søster :-) Og tak for opskriften ....den er hermed gemt :-)
Send en kommentar